Capçaleres


Aquí, de la mateixa manera que fa el senyor Martí a M.A.Confidential, un excel·lent blog de cinema que us recomano de visitar o fins i tot de subscriu-re-us, faré col·lecció de les capçaleres del blog, i ja de pas explicant una mica què hi contenen o bé de què va la història..

La primera imatge de capçalera del blog a WordPress:  Octubre 2010.

La vaig canviar de seguida per poder posar el títol del blog en text i no en imatge, per facilitar-ne la identificació del blog en les cerques.. i també pk no m’acabava de convèncer.. de les primeres imatges que vaig fer amb la tableta gràfica.

La segona… Novembre 2010.

Aquí ja s’ha eliminat el títol i el subtítol del blog, s’ha simplificat molt la imatge, i s’hi han afegit les línies que “emmarquen” la capçalera, que seguiran en la resta de capçaleres i dibuixos publicats.. m’agrada posar aquest tipus de línies per delimitar les dimensions del dibuix, encara que sigui molt més petit i estigui descentrat, aquestes línies estableixen la relació entre el dibuix i el seu límit.. però quedava una mica soso, oi?

La tercera.. una mica més Corbuseriana: Desembre 2010.

La firma de la corona queda molt més reduïda i passa a ser del mateix color que les línies de límit, per treure-li protagonisme, que també són reduïdes.

Aquí, fent honor al títol del blog, vaig fer com una espècie d’acudit gràfic sobre Le Corbusier, la Unité d’Habitation i el Modulor. El pistolero és en realitat la xemeneia de la coberta de la Unité d’Habitation de Marsella.. Edifici històric i paradigma de l’edificació residencial moderna del segle XX, fruit de les teories de Le Corbusier, entre elles la teoria del Modulor, aquest personatge al costat d’uns quadres de color vermell i blau (dues edicions del modulor) que són un estudi de les mides i les proporcions del cos humà, que per Le Corbusier havia de ser la mida de totes les coses, sobretot a la hora de fer arquitectura. M’agrada el fet de que la xemeneia li està apuntant a punta de pistola, ja que a vegades el mateix Corbu es passava les seves teories per on tu i jo sabem.. és a dir.. La pràctica, encara que sigui conseqüència de la teoria, és la que mana. Tota una al·legoria d’estar per casa avorrit un diumenge per la tarda.

La quarta… Els constructors, de Fernand Léger: Gener 2011.

Bé, capçalera nova per estrenar l’any 2011.. diguem que tinc ganes d’aparcar tot el que és del 2010.  Els corxetes dels límits han agafat color del quadre, aixi groguet que queda molt bé.. i la firma de color blau cel, per deixar-la com a fons. La imatge és un fragment d’un quadre d’un pintor françès, Joseph Fernand Henri Léger, més conegut com Fernand Léger, titulat “Els constructors” de l’any 1950. El quadre és fruit d’una sèrie de pintures i dibuixos titulada de la mateixa manera. A part de ser un artista i una obra que per mi té un especial interès, és significativa de coses com.. el treball, el progrés, i la “construcció” d’un futur. És a dir, una bona imatge per encetar l’any nou.

Cinquena capçalera. La meva gossa Jane no ho veu clar. Febrer 2011

Pel Febrer tenim a la meva gossa Jane. Anda que no mola la Jane. Com que últimament estic més posat que de costum en el tema percepció, dic.. calla.. li donarem voltes al tema del gos i la percepció. Ja que és sabut que la percepció visual dels gossos és limitada, (potser algun dia n’explico alguna cosa) dic.. aqui li hem de posar alguna imatge que tingui a veure amb la percepció i la meva gossa… buscant una estona.. al trobar la imatge aquesta doble del conill/ànec.. dic PAM! No acaba de veure clar, si es menjaria abans un ànec o un conill.. pel tema de que sempre està obsessionada pel menjar.. Be potser a vosaltres no us fa cap mena de gràcia pero jo la trobo bastant encertada!!! Ale que us donguin!! Besitos.. i ja sabeu que cap al 1 de Març tornem a estar aquí.

Sisena capçalera. All-In-The-Mind. Març-Abril 2011

Autèntica rallada d’un servidor, però amb un resultat que m’ha semblat més interessant del que jo creia inicialment. Feia dies que pensava en fer la caràtula del Març però no se m’acudia res.. fins que al final, amb la frase “It’s all in the mind” d’una cançó si no recordo malament, de Prince Buster, m’ha passat pel cap la paranoia de que si tot és a la ment, tot és la ment, i que tot el que veiem, toquem, sentim, olorem, realment ho fem a dins nostre. D’aquesta manera donant la volta a la cara, en comptes de cap a fora, cap a dins (com una distorsió esfèrica-polar-digues-li-com-vulguis) s’expressa aquesta idea. Au, que aprofiti.. potser properament faig alguna més donant-li voltes a aquest tema.

Setena capçalera. Signs in Yellow, fet pols. Maig-Juny 2011

Aquesta capçalera me l’he “patilllat”  (léase, treta de la patilla, obtenir resultats de forma improvisada, immediata i poc precisa) una mica bastant, però bueno.. mola bastant. El contingut és un fragment d’un quadre de Paul Klee, anomenat “signs in yellow”, i que m’agrada molt molt. El que m’agrada d’aquestes composicion abstractes de Klee és que aconsegueix un equilibri increible, a partir d’elements totalment irregulars, almenys aparentment. D’aquest m’agrada molt el joc que fa de fer servir només una gamma, molt encertada de grocs-daurats-taronges-ocres, que equilibra en pes amb fortes línies negres que delimiten en certa manera la imatge, una cosa similar als corxets que acostumo a posar als dibuixos, però obviament amb molta moltíssima més “maestría”. No res, simplement m’agrada molt el quadre. i bueno li he posat un toc “txapussero!” perquè s’escau molt amb l’estètica de la plantilla del blog, bruta, com un escriptori o una paret de l’edifici coderch. (facultat d’arquitectura), art brut, vamos.

Vuitena capçalera. PFC in progress. Juliol 2011 – Gener 2012

Vale, he trigat un colló de mico a renovar aquesta capçalera, però precisament perquè estava acabant el Projecte de fi de carrera, i amb la tonteria, el blog ha quedat penjadet una bona temporada, si no estava liat, no estava per posar-me amb el blog. Espero posar-me de nou amb canya a sac de continguts i activitat bloguera en general. Les imatges d’aquesta capçalera són un alçat (façana) de l’estat actual de la fàbrica de “Les Panes” de viladecans amb una foto de fons d’aquest edifici. Com estava a full amb el AutoCAD doncs vaig pensar k un detall del Publish Job Complete quedava més freak i aixo sempre m’agrada més! Més que res perquè he esta constantment tirant PDF’s durant mesos i clar, aquest missatge el tenia encès casi tota l’estona! SUPA-FREAKKKK!!

Novena capçalera. Success Etsab Kid. Gener 2012-Abril 2012

Capçalera que insinua un estil Arquitectònico-freak que sembla que està en progressió com a estil permanent d’aquest blog. La foto de fons és la ETSAB que és la facultat a la que he estudiat (si si, ja no sóc estudiant!) i un “Success Kid” que és un “meme” reconegut. (no us l’explico, deixo que el descobriu pel vostre compte) I bueno, aquí el missatge del “Publish Job Complete” aquí tenia més sentit que mai, així que l’he deixat! salutttt

Desena capçalera. Jane sense més. Abril 2012 – ?

Capçalera potser la més tontorrona de totes, amb la única intenció d’ensenyar-vos la meva gossa, tampoc feia falta però m’ha donat la gana!! Aixi am una fotillo blanc i negre traient el cap intentanr xafardejar. I au, ja està. En veritat la vaig canviar perquè vaig canviar la plantilla del blog per la de Skeptical, que fa net però té una presència molt guapa. Vamos, que li vaig fer una neteja general. Ja portava dos anys o algo aixi veient el blog com abans a lo guarrete i em va donar la gana canviar-lo una mica, molt gratuït tot plegat.

Digue'm què n'opines!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: