Buscar imatges de referència

Salut companys,

No és el tutorial que tenia previst escriure. Però aquest ha sortit a petició d’un internauta que m’ha demanat una petita orientació, i com sóc un bon paio i tenia una estona lliure aquesta tarda, em digno a donar les referències que faig servir per a buscar imatges de referència per quan haig de fer un fotomuntatge o algo similar.

Això tant serviria com pel 3d o com per a fotomuntatge pur i dur 2d.

1: Fer la recerca en anglès.

Sí, sona tonto dir-ho, però és la clau. Si busques un aplacat de pissarra per un 3d o un fotomuntatge, i busques “pizarra fachada” al google imágenes, trobaràs uns resultats tal que:

01

Si poses la traducció  a l’anglès “slate façade”, és curiós, però ja apareixen més resultats d’imatges més idònies pel tractament.

02

2: Afegir paraules clau més tècniques.

Sí, també sona tonto, però tambés és la clau.

Considerem la paraula “texture” com a paraula bàsica.

Podem afegir les paraules “free” per tenir imatges que SEGUR són de descàrrega gratuita.

En aquest cas, si posem “Slate façade free texture” trobarem això:

03

La cosa ja canvia. Si ara veiem que ens interessa que la textura sigui “repetible” per fer-la servir com a textura pel 3d, caldrà afegir paraules clau com “Seamless” o “tileable”

Cal combinar aquestes paraules clau. i afinarem una mica millor. Cal dir que buscant “Slate façade free seamless texture” els resultats m’han semblat una mica merdosos. Cal veure que com més paraules afegim a la recerca més restingida és. Si retirem la paraula free o la paraula façade, la cosa millora.

 

3: Fer servir SEMPRE les opcions de recerca de google:

Quins consells més tontorrons que us estic donant. Però puc dir que explotar-los és bàsic. Els que més faig servir són:

Mida: GRANS o bé “MÉS GRANS QUE”. És recomanable anar sobrats de qualitat. Si no trobem imatges interessants a aquesta mida, lo seu és canviar les paraules de cerca, més que reduir el tamany de la imatge.

Tipus: Dibuix lineal (útil per trobar detalls constructius)

Color: selector de color, per si ens interessa trobar imatges fosques o clares, per exemple, tot i que normalment una bona edició de nivells és suficient.

04

Selecció de tamany avançat:

05

Cerca avançada: Aquí volia arribar. És recomanable que busquem imatges de llicència lliure, “utilitzables” “compartibles” “comercialment” etcètera.

06

07

Heu de saber que si utilitzeu imatges per a un projecte professional, les imatges que NO COMPLEIXIN llicència segons els criteris anteriors, poden donar-vos problemes. Hi han “Bots” automàtics online que troben concordàncies amb les imatges amb copyright i poden contactar amb tu si has fet servir una de les imatges sense permís. Ho sé per una col·lega que li ha passat directament. Va haver de pagar per la imatge al final! No és habitual però pot passar.

Una cosa que és més que recomanable. és crear-vos la pròpia col·lecció. Porta feina, mai tindràs la imatge que busques quan la necessites, però a la llarga us seran útils.

Un tema: Recomano la pàgina mayang.com  és un paio que, en comptes de fer fotos dels seus col·legues quan surt d’excursió, fa fotos de textures. Les penja DE FORMA GRATUITA a la seva web i te les deixa fer servir pel que vulguis. Si te les vols baixar a tonelades, et diu que t’ho podries currar pagantli 10€ o similar. Jo quan m’hi he posat només m’he baixat una o dos que necessitava en el seu moment. Cal dir que les de mayang.com no estan corretgides per ser repetibles, ni de geometria ni de lluminositat.

Recomano fer servir el filtre “High-Pass” de photoshop per equilibrar A TOPE la lluminositat d’una imatge, per així només haver-la de modificar en geometria Fent-li un distort o un warp o un lens correction per exemple. ajudant-nos de les guies.

Bé, Lorenzo, espero que t’hagi servit. Si algun dia ens veiem en persona, em deus una cervesa.

Als altres, espero que us hagi aportat alguna cosa que potser no sabíeu.

Una abraçada, ben ben aviat, faré un altre tuto que tinc pendent!!

Salut!!

Anuncis

Etiquetes: , , , ,

About cabistron

Arquitecte en procés, friki en general, i persona humana, fins i tot quan em passo amb el patxaran. ____ Arquitecto en proceso, friki en general, y persona humana, incluso cuando me paso con el patxarán. ____ Architect in progress, almost a complete geek, and a human being, even when I drink too much Patxaran.

One response to “Buscar imatges de referència”

  1. LORENZO says :

    M´ha servit Mogollón!!, Moltes grasis.

    Tot d´una que pugui hem possaré a cercar. Avui ja estic una mica agoviat d´ordinador.

    Lo de la Cervessa està fet, però no se quan podrà ser !!! Tinc pendent d´anar a Barcelona a visitar un parell d´amics, de moment fins que no curri una mica !! Res de viatjes per plaer !! Però si has de venir per Mallorca hem dones un toque. Ara per l´estiu s´està molt bé.

    Salut i força en es canut !!!

Digue'm què n'opines!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: